Яке бути дружиною грузина

Міжнародні шлюби приваблюють багатьох дівчат, а веселі, відкриті, емоційні, працьовиті грузини — завидні наречені для красунь. Хоча Грузія і православна країна з давніми спорідненими Росії корінням, все одно спосіб життя в іншій країні, докорінно відрізняється від російського, і молода дружина з цим неодмінно зіткнеться, приїхавши на батьківщину чоловіка.

Як дружина грузина з великим стажем, хочу поділитися досвідом з тими, хто планує жити в Грузії постійно. Рано чи пізно наречена приїде на батьківщину обранця, щоб познайомитися з країною та численними родичами. У традиціях Грузії, зустрічатимуть вас цілою компанією вже в аеропорту, зі щирою радістю (це правда) і одночасно з цікавістю: як поведеться обраниця улюбленого сина/онука/племінника на землі предків? Навіть якщо поїздка — поки до друга, то все одно доведеться відвідати його будинок: якщо вас запросили до Грузії, тобто плани одруження і обов’язково будуть «догляди».

У Грузії всіх жінок, і своїх, і приїжджих, негласно, але чітко поділяють на дві групи: порядні та «бозебі» (м’яко кажучи, легкої поведінки). Часто судять з поведінки, не надаючи значення тому, що у Росії це може бути допустимим. Наприклад, куріння на вулиці. Залізне правило: порядна жінка не палить на вулиці та у присутності чоловіків. Правила поведінки для жінок припускають – закурила на вокзалі, на стоянці таксі – будь готова, що почнуть робити прозорі пропозиції. Це треба враховувати і потім, у сім’ї чоловіка: може, сім’я і «просунута», але куріння при дівері, гостеві-чоловіку, свекрі (не дай боже) сприйматиметься негативно. Це правило може бути дивним, але воно правда працює. У таксі, та й взагалі у будь-яку машину, де за кермом не чоловік, жінка сідає лише на заднє сидіння. Вибрати переднє можна, якщо за кермом чоловік і більше у машині нікого немає. Грузинський національний костюм

При якихось неприємностях, якщо поряд з вами чоловік, прерогативу з’ясовувати щось, лаятись надайте йому. Вкрай небажано робити зауваження чи висловлювати невдоволення самій. Краще сказати супутникові пошепки, що не подобається, і нехай він розуміється. Грузинські жінки дуже емоційні і можуть здатися скандальними, але голосно розмовляти і кричати вони починають, тільки якщо без чоловіка. Якщо чоловік поруч, вони «мовчать у ганчірочку», такі є традиції сімейного життя. Прийшли у гості. Навіть узимку, коли на вулиці страшний бруд, гість у грузинському будинку не роззується! Грузини – фанатики паркету, причому не новомодного покриття із пластику, а справжнього, добре відполірованого мастикою – такі культурні традиції. І ось по цій блискучій підлозі будь-якого дня хоч череда гостей може гуляти, не роззуваючись. Наполягати, виймаючи «гостяні» капці, як це заведено в нас — страшно образити.