Льняна олія – дієтичне харчування з користю для здоров’я

Для людей, які воліють вести здоровий спосіб життя та обирають дієтичне харчування, дуже важливо отримувати всі корисні речовини, уникаючи жирів та холестерину. Дієтичне харчування має бути збалансованим, помірним та якісним.

Для того, щоб отримувати поживні речовини, вітаміни та мінерали, необхідно ретельно підійти до вибору інгредієнтів, які ви вживаєте. Є універсальний дієтичний продукт рослинного походження, який має всі необхідні якості – лляна олія холодного віджиму.

Якщо ви хочете збільшити споживання омега-3, олія льону та риб’ячий жир – це два приголомшливі джерела жирних кислот. Але який із них кращий для вас? Якщо ви вегетаріанець, то вибір ясний – лляна олія автоматично виграє, але якщо вам не потрібно уникати продуктів тваринного походження, то важко сказати, чи переваги продукту з лляного насіння переважують переваги риб’ячого жиру або навпаки.

Одне можна сказати напевно – перевага лляної олії включає одне з найбагатших і кращих джерел природних рослинних, життєво важливих жирних кислот омега-3. І це ще не все. Переваги цього продукту виходять за його високий вміст омега-3.

Як вибрати та використовувати

Найкраще купувати лляну олію холодного віджиму від шановного бренду, наприклад, Oliyafresh. Цей продукт слід зберігати в непрозорій пляшці (зазвичай чорній або темно-коричневій), щоб зменшити окислення. Даний метод виробництва забезпечує збереження цінних лігнан на додаток до жирних кислот.

Однією з найбільш очевидних переваг лляної олії є її універсальність. Його можна використовувати для салатних соусів та страв холодної кухні. Воно також смачне та його часто використовують у протеїнових коктейлях.

Як їжу, воно використовується як поживне доповнення до йогурту або вівсяної каші. Змішування лляної олії з йогуртом або сиром допомагає покращити травлення та обмін речовин всього організму. Комбінація органічної лляної олії та органічного сиру насправді є частиною протиракового лікування, відомого як протокол Budwig.

З точки зору зберігання лляна олія завжди повинна зберігатися в холодильнику, щоб зберегти свіжість. Щоб запобігти окисленню і прогорклості, слід стежити, щоб пляшка була щільно закрита. Для максимальної свіжості воно ідеально підходить для споживання протягом шести-восьми тижнів після відкриття. Якщо ви не збираєтеся щодня приймати лляну олію, не варто купувати надто велику пляшку.

Не рекомендується використовувати лляну олію в процесі приготування, оскільки вона дуже легко окислюється. Однак цілком нормально додавати його до продуктів після того, як вони приготовлені.

Вибирайте свіжі продукти, складіть збалансований раціон і вживайте олію льону для того, щоб почуватися здоровим та молодим.