3 ефективні тренування

Перший вид тренувань, який підійде всім, – сайклінг. Тренування на стаціонарних велотренажерах безпечні і навіть у груповому форматі дозволяють працювати над усіма якостями організму: швидкістю, силою, витривалістю м’язів та кардіосистеми, потужністю. Безпека суглобам забезпечує циклічність та повну відсутність ударного навантаження. Використання різних режимів протягом одного тренування дозволяє весь час працювати «на стресі», а це один із ключових показників ефективного тренування. Окремо слід сказати про показники потужності – робота на швидкості під опором підвищує витрати енергії в 2-3 рази. Відмінний приклад такого тренування – Tomahawk ICG.

Другий вид продуктивного тренінгу – інтервальний. Інтервали можуть змінюватись від принципу Табати (20 секунд роботи, 10 – відпочинку) до повноцінних блоків, що включають кілька вправ однієї спрямованості (або група м’язів, або характеристика показників організму), що займають до 7 хвилин тренувального часу годинного циклу. Такий вид тренувань прискорює метаболізм і в короткий термін призводить до чудових результатів. У клубах X-Fit є чудове тренування Atletica. Спробуйте і переконайтеся самі.

Третій тип тренувань – функціональні. Це безліч напрямів як із додатковим обладнанням, так і без нього. Принцип тренувань вибудовується на жорсткому контролі нейтрального вирівнювання, збереженні під час виконання вправ природних вигинів хребта, паралелей колін, плечей та тазу. За рахунок компенсації правильного навантаження щодо сили гравітації, кожен момент активності задіє глибокі шари стабілізаторів, що також підвищує витрати енергії.