Вибираємо одяг для дому та відпочинку

Вибір правильного одягу для сну має дуже велике значення, адже він має бути не просто красивим і приносити естетичне задоволення, але і бути зручним і комфортним. Людину більшу частину життя проводить уві сні, тому не варто нехтувати зручністю заради краси. А найкраще – вдало поєднати ці дві якості.

Що ж потрібно враховувати, щоб правильно купити жіночу білизну в Україні?

Для початку спробуємо її «класифікувати», хоча багато хто з перерахованих видів так званого нічного одягу можна і поєднати в один.

Нічна сорочка – найкласичніший вид «спального» одягу. Буває різної довжини, з рукавом або без нього, шиється з легких (шовк, батист) або тепліших тканин (фланель, трикотаж). Завдяки вільному крою вона не обмежує рухів під час сну.

Нічна сорочка – та сама нічна сорочка, тільки найчастіше замість рукава є бретель, і шиють цей одяг з більш тонких матеріалів.

Нічна сукня – схожа на нічну сорочку, тільки рясніє різними декоративними елементами.

Трикотажні сорочки-сарафани на тонких бретельках – можуть бути різної довжини, тішать око різними відтінками кольорової гами, можуть бути пошиті з тканини з яскравим принтом.

Пеньюар – найромантичніший вид одягу для сну. Шиється зазвичай з тканин, що летять і струмин, якесь подібність халата, доповнюється мереживом або вишивкою. Зазвичай у комплекті з пеньюаром йде нічна сорочка з тієї ж тканини.

Негліже – щось середнє між сорочкою і халатом, прикрашене спокусливими мереживами і зшите з напівпрозорих тканин, що летять або струменіють. Використовується як накидка або легкий халат.

У сучасному побуті поняття слова «негліже» разюче відрізняється від того значення, яке вкладалося в це слово майже 200 років тому. Воно може позначати інтимні деталі одягу, напіводягненість або спідню білизну. А в давнину негліже позначало етику прийому гостей у ранковий час. Негліже відображало статус господаря так само, як рукавички або капелюшок, це слово позначало вбрання для певних верств, яке могли дозволити лише дуже заможні люди.

На картинах голландців сімнадцятого сторіччя можна побачити перші варіанти негліже. Серед нарядів тамтешніх дам була витончена шубка, підбита кролячим хутром або хутром білки, з атласним верхом різних кольорів. Оскільки тамтешній клімат не радував теплом, матінне – північний варіант для прийому гостей, які прийшли з ранковим візитом. Модниці вісімнадцятого століття мали звичку приймати гостей під час спорудження зачіски та інших ранкових процедур краси. Так з’явився пудромант – широка накидка, що одягається під час нанесення пудри на обличчя або волосся.

Нині негліже для жінок ми можемо назвати домашнім костюмом. Він може бути комбінованим, що складається із трикотажного комплекту-двійки, наприклад. Доречні і штани, і сукня з жакетом. Так як це костюм для ранкового годинника, то допускаються світлі пастельні відтінки.

Піжама. Класика жанру – піжама, що складається з широких довгих штанів і сорочки на ґудзиках. Може бути пошита з шовку або фланелі, але заслуговують на увагу також моделі з щільного трикотажу або велюру. Піжами можуть також складатися з шортиків або штанів трохи нижче за коліно, а верх – майка без рукавів або футболка. Для прохолодних ночей є чудові моделі з велюру чи флісу. В принципі, піжами можуть цілком виконувати не тільки функцію одягу для сну, а й служити зручним домашнім одягом. На сьогоднішній день ринок нижньої білизни дає Вам можливість купити негліже за будь-яким вашим запитом та будь-якими побажаннями клієнта.

Комплекти, що складаються з трусиків та майок (або топіків), користуються великою популярністю у молодих дівчат. Головна вимога – щоб цей одяг не був тісним і не затримував кровообіг. Можливо як спортивного, і романтичного виду.

Довга футболка також може бути чудовим одягом для сну, так як виконує всі функціональні вимоги, цей одяг зручний і гігієнічний і не містить зайвих деталей.

Сьогодні Ви легко можете купити спідню білизну в інтернет магазині, не виходячи з дому, головне, правильно зняти з себе виміри, та підібрати потрібний розмір, враховуючи, звичайно ж, особливості фігури. Ну, і завжди можна звернутися за допомогою до продавця консультанту, важливо не соромитися про все запитувати та консультуватися.