Вагітність: початок нового життя

Новина про свою вагітність кожна жінка сприймає цілу гаму почуттів – від нескінченної радості до розчарування. Не завжди з першої хвилини виходить усвідомити, що своє життя скоро доведеться ділити на двох. Іноді і батько дитини дає привід для переживань – для чоловіків така новина також шокує. Адже тепер ви двоє не просто кохані, ви майбутні батьки.

Нехай вас не лякає, що ви не сприйняли новину про свою вагітність із диким захопленням. Деяким жінкам потрібен час, що прийняти та полюбити свою дитину. А статися це може і одразу після народження, і через рік… Це зовсім не означає, що ви погана мама. Не завжди легко перебудовувати все своє життя для маленької людини. І вже тим більше, ви не повинні підкорювати себе за мізерний прояв почуттів.
Але найпростішим буває для жінки відмова від звичного способу життя. Під час вагітності є обмеження, які складно дотримуватись тим, хто вів активний спосіб життя. Але це не означає, що треба махнути на себе рукою та пролежати усі 9 місяців на дивані. Якщо у вас немає медичних протипоказань, ви можете продовжувати працювати, подорожувати, займатися спортом та зустрічатися з подругами. Звичайно, всі навантаження повинні бути трохи знижені.

Не відмовляйтеся і від інтимного життя, якщо немає заборон. Дайте зрозуміти коханій людині, що ви та сама просто вже в новому статусі. До речі, для багатьох пар вагітність стає періодом сексуальних експериментів. Зростаючий животик змушує шукати нові пози, а ласки стають дедалі ніжнішими. Деякі жінки можуть скаржитися на зниження сексуального потягу, пов’язане із гормональною перебудовою організму. Тут головне не зациклюватись на своєму становищі, не обговорювати з чоловіком покупку повзунків (для цього є подруги). Залишайтеся для нього жінкою, яку хочеться бажати і поступова пристрасть повернеться і до вас.

Майбутній тато боїться змін не менше за ваш. Адже йому належить нести відповідальність за вагітну дружину та майбутню дитину. З цього дня він не може дозволити собі бути безвідповідальним щодо роботи, він повинен забезпечувати дитину всім необхідним. А за умов нестабільної економіки ці страхи цілком зрозумілі. При розумному та раціональному підході можна не витрачати на дитину великих коштів. Дайте зрозуміти чоловікові, що ви суттєво заощадите, відвідуючи лікаря у звичайній поліклініці. Дитячі речі на перший час вам віддадуть подруги, а візок або ліжечко ви придбаєте не нову, а зі значною знижкою. Розрахуйте разом із чоловіком зразковий бюджет вашої родини на найближчий рік. Ви також зробите великий внесок, отримавши декретні виплати та відпускні по догляду за дитиною. Звісно, ​​те, що діти не вимагають вкладень, це ілюзія. Але значні кошти знадобляться не зараз, а пізніше, коли доведеться оплачувати навчання, гуртки та спортивні секції.

Хоч би як ви сприйняли зародження нового життя всередині вас, це, безумовно, диво. Так, діти не завжди легко даються. Але від цього вони бувають лише більш бажаними та улюбленими. Мине час і ви зрозумієте, що вагітність – найпрекрасніший стан у житті жінки. Так насолоджуйтесь їм сьогодні.