Новий чоловік та його діти

Життєва історія – ваш нинішній обранець вже був до цього одружений і має дітей. А ви збираєтеся заміж за нього і точно не знаєте, як правильно поводитися з його нащадками. У такому разі вам слід запам’ятати кілька простих порад, які допоможуть налагодити стосунки з новими родичами.

По-перше, обов’язково поговоріть щиро зі своїм обранцем на цю тему. Поясніть йому, що хочете налагодити контакт з дитиною, але боїтеся бути не прийнятою тією стороною. Попросіть у нього допомоги, наприклад, запитайте, що подобається його дитині, чим дитина захоплюється. Таким чином, ви не тільки запевните нареченого (чоловіка) у своїй щирості, але й зробите його своєрідним провідником між вами та дитиною.

По-друге, спочатку не нав’язуйте дітям свою увагу, нехай самі адаптуються до нової обстановки. Робіть так, щоб дитина проводила достатньо часу з батьком, наприклад, щоб вони разом гуляли парком або щось робили по будинку. Не ставайте щоразу «третім зайвим» у їхньому тандемі. Вам потрібно зрозуміти, що не ви одна у складній ситуації, для дитини нова жінка батька, яка намагається зайняти місце його матері, це теж величезний стрес. Потрібно відчувати цей момент і не квапити події.

По-третє, ні в якому разі не намагайтеся задобрити або підкупити дитину, адже це не дасть вам потрібного результату. Зовсім навпаки, ситуація може тільки посилитися, адже син або дочка вашого нового чоловіка все чудово розуміє і розцінить подібні дії як хабар, що в кінець засмутить ваші і так хиткі стосунки. Можливий також і варіант, коли дитина стане приймати ваші подарунки і вдавати, що все гаразд, але насправді вона ні в що не буде вас ставити і просто використовувати або навіть грати на ваших слабких місцях, нагадуючи про те, що ваш чоловік – Його тато.

По-четверте, коли мине потрібну кількість часу і дитина почне пристосовуватися до нової обстановки, постарайтеся самі залишатися з нею наодинці. Запропонуйте йому пограти разом, запитайте його думку з якогось важливого питання. Найідеальнішим випадком для вашого зближення послужить якесь свято, наприклад, день народження вашого чоловіка та його батька. У такому разі ви зможете разом придумати якийсь цінний подарунок, який до певного моменту вам доведеться тримати в таємниці між собою.

По-п’яте, ніколи не вважайте дитину маленькою і дурною через вік. Пам’ятайте, що він теж особистість. Таким чином, ви підвищите його самооцінку та викличте непідробну повагу до себе. Це стане гарним підґрунтям для майбутньої дружби.