Чому чоловіки нітрохи не розумніші за жінок

Вважають, що жінки красиві, а чоловіки розумні. Однак кожному індивіду, що думає, незалежно від статі, може здатися, що тут має місце деяка змова з метою ввести в оману: чоловіки-дурні домовилися з дурнушками-жінками хвалити один одного за принципом зозулі і півня, щоб в очах всіх нечисленних інших набити собі ціну і пустити пилюку в очі.

То в чому ж чоловіки не менші бовдури, ніж жінки? Деякі ознаки неочевидної чоловічої дурості… 1. Багато чоловіків щиро вважають себе розумнішими за жінок просто за статевою відзнакою, а також розумнішими за інших людей за всіма іншими відмінностями. Здавалося б, можна поставити крапку і не продовжувати, тому що вже п. 1 дає підстави вважати, що така самовпевнена поведінка — перша ознака не дуже глибокого розуму. Однак давайте самі будемо розумнішими і розберемося, в чому ці помилки чоловіків. Ну, в першу чергу, полем для доказів свого розуму такі мачо вибирають споконвічно чоловічі області, які жінкам мало цікаві і в яких вони себе не прагнуть проявити: політика, економіка, війна, техніка тощо. жіночих», або «загальних», сферах, як усе, що пов’язано з народженням та вихованням дітей, економіка та бухгалтерія, господарювання, психологія відносин тощо.

Іноді трапляються й «важчі» випадки, коли чоловік розуміється на всьому, в тому числі й у тому, в чому має в кращому разі теоретичні знання («десь читав»), і бере голосом і самовпевненістю. А з останніми жінки часто просто не сперечаються, щоб не викликати агресію чи «не товкти воду в ступі»: і хто тут дурний? 2. Чоловіки дуже люблять автомобілі та купують їх, призначені, як правило, для перевезення чотирьох і більше людей, але їздять на них при цьому в єдиній особі, перевитративши при цьому паливо, олію, запчастини і т.д. у кілька разів. Іноді вони, щоправда, підвозять своїх жінок, і навіть дітей. Але все одно, якщо порахувати співвідношення призначення та використання потужностей власного автомобіля, то вийде, що ККД відсотків на 50-90.

3. Саме чоловіки люблять купувати всілякі наворочені девайси та гаджети, на кшталт комп’ютерів, ноутбуків та айфонів, використовуючи їх менше ніж наполовину їх потужностей, а потім викидати і купувати нові, бо вийшла нова версія. Скажіть, чи можна назвати людину розумною, якщо вона, наприклад, викидає працюючий пристрій із тридцятьма додатками, з яких користувався всього п’ятьма-шістьма, в обмін на новий, на якому, припустимо, вже п’ятдесят додатків? 4. Сім’я та шлюб. Жінка цілком зрозуміло прагне вийти заміж і народити дитину. Народити – це її інстинкт та природа.

Вийти заміж — щоб підняти своє потомство, найкращий вид узаконеної підтримки, в чому їй допомагає держава, яка свого часу вивела поняття сім’ї та шлюбу як невід’ємного осередку суспільства на високий рівень і якоюсь мірою намагається їх там утримати. Чоловікові ж діти та сім’я важливі меншою мірою просто за своєю природою та призначенням (звідси така кількість жартів-примовок та «народної творчості» з цього приводу). Проте велика кількість чоловіків, як і раніше, добровільно погоджуються на шлюб, який самі називають «вузами», а себе «вже невільними», ведені основним інстинктом і будучи добре обробленими соціумом, замість того, щоб просто вчасно включати голову. І якщо ми — частина природи, то якраз природа нам і диктує бути одинаками або мисливцями, що «приходять ідуть». Більшість самців сімейства котячих, ведмеді, гризуни, лисиці, крокодили, носороги, їжаки, лисиці, борсуки і т. д. – всі одинаки, і сім’ями не живуть.