Корисні поради господаркам

Сподіваюся, що з скарбнички моєї бабусі корисні поради господаркам припадуть до душі. Адже завдяки цим нехитрим рекомендаціям можна не лише подарувати друге життя речам, а й заощадити при цьому на купівлі нових побутових дрібниць. Погодьтеся, що розумна економія в наш час не завадить жодній родині, а тому наші сімейні корисні поради господиням:

Щоб спиці, голки та інше металеве приладдя для рукоділля не іржавіли, потрібно зберігати їх у коробочці з пшеничним борошном. Якщо ж іржа все ж таки з’явилася, натріть їх сухим милом або застромте в нього, — через час іржа зникне. Також іржу можна знищити за допомогою звичайного перекису водню.
Металевий блиск посуду (або будь-яким іншим предметам із металу) можна повернути, якщо протерти їх сухою м’ятою газетою.
Щоб не пошкодити емаль при чищенні каструлі від їжі, що пригоріла, слід в посудині прокип’ятити протягом декількох хвилин содовий розчин, який готується в пропорції: на 1 л води близько 2 чайних ложок соди.
Повернути колишню білизну внутрішнім емальованим поверхням чайників і каструль допоможе закип’ячена вода зі шкіркою кислих яблук. Цей метод набагато безпечніший для здоров’я, ніж вдихання оцтової пари.
Скляний посуд виблискуватиме, наче кришталь, якщо спочатку вимити його в солоній рапі, а потім сполоснути холодною водою.
Якщо хочете, щоб ножі не вимагали частого заточування, їх слід мити тільки прохолодною або теплою водою, але, в жодному разі, не гарячою. Також не залишайте ножі на варильних поверхнях, від нагрівання вони тупляться.
Щоб подарувати ножиці друге життя, не вдаючись до заточування, достатньо змастити їх леза парафіном або воском.
Клейонка на кухонному столі прослужить довше, якщо її періодично протирати молоком з оцтом.
Кухонні рушники легше відмиваються, якщо їх попередньо замочити в теплій воді, підкисленій оцтом. До речі для цього можна використовувати і яблучний оцет, приготовлений самостійно.