Навіщо вітаміни під час вагітності?

Вагітні жінки нерідко переймаються якістю свого харчування, бо ж повноцінність раціону впливає на здоров’я матері та розвиток дитини. Тому виникає питання, чи варто додатково вживати комплекси вітамінів та які саме, як обрати найкращі та не занадто дорогі, бо в час економічної кризи розходи зростають в геометричній прогресії на все.

Здоровая беременность: питание и витамины

Чи потрібні вітаміни?

Більшість лікарів-гінекологів вважають, що однозначно потрібні, але все не так однозначно. Деякі фахівці затверджують, що всі необхідні корисні речовини організм може отримувати з їжі, для чого достатньо лише харчуватися збалансовано та правильно. Але скільки наших жінок правильно харчуються? На жаль, небагато. На це впливає декілька факторів:

  • Неможливість дістати продукти високої якості, які б зростали без застосування хімічних добрив, а також прискорювачів росту, що знижують корисність овочів, злаків та фруктів.
  • Активний засіб життя, що веде абсолютна більшість людей в містах, не дає можливості харчуватися своєчасно та правильно.
  • Вагітна жінка, зазвичай, займається не лише своїм здоров’ям та станом майбутнього малюка, а й домашніми клопотами, старшими дітьми, чоловіком та ін., що призводить до зниження якості харчування, бо майбутній матусі просто ніколи.

Тому лікарі-гінекологи радять майбутнім матусям вживати комплекси вітамінів, що вміщають повний набір необхідних речовин, особливо у першому триместрі вагітності, коли йде процес закладання усіх органів дитини, наприклад, Фемібіон 1.

Чому варто обрати комплекс вітамінів Фемібіон?

Представлені полівітаміни – це спеціально розроблений комплекс, що враховує потреби матері і дитини на різних строках вагітності:

  1. Препарат Фемібіон 1 був розроблений спеціально для жінок, що почали планувати народження дитини, бо бажано, щоб деякі елементи були накопичені в організмі матері заздалегідь. І цей комплекс варто приймати до кінця 12-го тижня.
  2. Фемібіон 2 враховує потреби матері і дитини в процесі розвитку маляти, коли основні органи вже закладені, а саме, починаючи з 13-го тижня та до самісіньких пологів.

Ці препарати вміщають в оптимальній концентрації:

  • Фолієву кислоту;
  • Кальцій;
  • Вітаміни А, В, С, Е;
  • Магній;
  • Йод;
  • Залізо та інші життєво необхідні вітаміни та мікроелементи.

А повноцінне й правильне харчування, навіть на фоні прийому вітамінів, ніхто не відміняв, тому за раціоном вагітній жінці треба слідкувати прискіпливо.